Aston Villa verslaat Leeds, Strand Larsen belangrijk met doelpunt tegen Villarreal

13-01-2023 23:50 Laatste update: 23:52
4

Aston Villa verkeert in uitstekende vorm onder manager Unai Emery. Vrijdagavond werd Leeds United in eigen huis met 2-1 verslagen. In La Liga wist Celta de Vigo het veel hoger geklasseerde Villarreal op 1-1 te houden. Voormalig FC Groningen-spits Jörgen Strand Larsen scoorde.

Aston Villa - Leeds United
Villa is, op de FA Cup-blamage tegen Stevenage van afgelopen zondag na (1-3 nederlaag), uitstekend begonnen aan 2023. Na een overwinning op Tottenham Hotspur en een puntendeling met Wolverhampton Wanderers werd vrijdag Leeds United verslagen. De openingstreffer kwam van van de voet van Leon Bailey. De aanvaller was al na drie minuten spelen het eindstation van een flitsende counter.

In de 64e minuut zorgde Emi Buendía voor de 2-0. Even leek het nog spannend te worden toen Leeds-spits Patrick Bamford zeven minuten voor de tijd de aansluitingstreffer maakte, maar Villa trok de overwinning over de streep. De club staat nu elfde, Leeds veertiende.

Celta de Vigo - Villarreal
Bij Celta de Vigo tegen Villarreal was er een hoofdrol voor Jörgen Strand Larsen. De spits begon op de bank, en moest toekijken hoe Gerard Moreno de bezoekers na een kwartier spelen op voorsprong bracht. In de 64e minuut werd hij gebracht door trainer Carlos Carvalhal. Slechts drie minuten later sloeg hij toe en bepaalde hij de eindstand op 1-1. Bij Villarreal bleef Arnaut Danjuma, die in verband wordt gebracht met een terugkeer naar Bournemouth, de hele wedstrijd op de bank.