Weghorst gaf training aan Wieffer

Weghorst trainde in AZ-tijd huidige Feyenoorder: 'Ook een oud-speler van ons'

14 januari 2023 om 11:20
Laatste update: 14 januari 2023 om 11:30

De kersverse Manchester United-aanwinst Wout Weghorst speelde tot zijn zeventiende voor RKSV NEO, in Borne. In de nieuwste aflevering van #DoneDeal van VoetbalPrimeur blikt bestuurslid Herman Lansink Rotgerink terug op tijd dat Weghorst nog verbonden was aan de club. De spits was er zelfs nog even de trainer van een huidige Feyenoord-speler.

"Wat ook nog wel leuk om te vermelden is trouwens, gisteravond (donderdagavond, red.) speelde ook een andere oud-speler van ons, die op een wat jongere leeftijd is weggegaan, voor het eerst in de basis bij Feyenoord: Mats Wieffer. En hij scoorde meteen."

De middenvelder van Feyenoord wordt in Rotterdam getraind door Arne Slot, maar had vroeger een andere oefenmeester. "Wieffer heeft vroeger nog training gehad van Wout Weghorst. Voor een jaartje. Ik denk dat hij toen bij AZ speelde." Luister voor meer leuke anekdotes de podcast. Zo vertelt Rotgerink onder meer dat Weghorst slechts twee dagen na de verloren kwartfinale tegen Argentinië alweer langs de kant stond bij RSVK NEO.