Droom van Wout Weghorst komt uit

Enthousiasme over Weghorst: 'Ik vind hem wel iets meer dan middelmaat'

14 januari om 12:45
Laatste update: 14 januari om 13:01

De transfer van Wout Weghorst naar Manchester United is een jongensdroom, maar dat werd ook gezegd toen hij naar AZ en VfL Wolfsburg ging en in het Nederlands elftal terecht kwam. Ex-internationals Aron Winter en Sander Westerveld zijn enthousiast.

"Ik denk dat ik de slechtste scout ooit ben", grapt Westerveld bij ViaPlay. "Ik kom uit Twente en ken Weghorst vanuit Heracles. Dat vond ik een goede club voor hem. Bij AZ dacht ik: dit is top, maar dit is het. Hij blijft zich ontwikkelen, vooral door zijn mentaliteit. Duitsland was een aardige stap, ook fysiek, maar hij paste zich toch weer aan. Overal had hij succes. Dit is een soort jongensdroom. Het is vergelijkbaar met Luuk de Jong."

Winter denkt dat de twee goals van Weghorst tegen Argentinië hebben bijgedragen aan deze toptransfer. "Die jongen is zo gedreven, echt een winnaar die alles doet om de wedstrijd te winnen. Zo'n speler past heel goed bij Manchester United. De spitsen van de Manchester United zijn vaardig, maar Weghorst is een targetman die één of twee verdedigers aan zich bindt. Hij is slim en in de lucht ontzettend sterk. Ik vergelijk hem een beetje met Erik Meijer. Na negentig minuten lag hij languit op de grond in de kleedkamer, omdat ze ook verdedigend veel werk doen."

Manager Erik ten Hag verklaarde onlangs dat Manchester United in het verleden te veel middelmaat gekocht heeft. Winter: "Ik vind Weghorst iets meer dan middelmaat. Dat heeft hij laten zien op het WK en ook daarvoor bij de clubs. Dit is een spits die de wedstrijd kan doen kantelen. Ik denk niet dat hij zal starten, maar als de wedstrijd op slot zit heb je aan hem een topper."