Chelsea troeft Arsenal af en hint op komst Mudryk

Update: 'here we go' van Romano, Chelsea gaat honderd miljoen neertellen

14 januari 2023 om 21:30

Een bijzondere transfertwist: Mykhaylo Mudryk gaat niet naar Arsenal, maar naar Chelsea. The Blues en Shakhtar Donetsk maken zaterdag bekend dat ze een akkoord naderen over de toptransfer.

Chelsea betaalt naar verluidt honderd miljoen euro voor de 22-jarige linksbuiten. Het is een hard gelag voor Arsenal. De Premier League-koploper dacht zelfs al beet te hebben. Engelse media schreven vrijdag dat Mudryk voor ongeveer 95 miljoen euro op weg was naar Londen. Hoewel de bestemming van de Oekraïner ongewijzigd blijft, vertrekt hij nu niet naar Arsenal, maar naar Chelsea.

De Chelsea-top zette dit weekeinde alles op alles om de deal te kapen. Daarvoor reisde het af naar Polen, waar razendsnel een akkoord werd bereikt met Shakhtar. De Oekraïense topclub gaf al eerder aan dat Mudryk in hun ogen honderd miljoen waard was en The Blues willen aan die vraagprijs voldoen. Mudryk zou nog zaterdag naar Londen vliegen om zelf de laatste details te bespreken met Chelsea.

Mudryk geldt als het grootste talent van het in oorlog verkerende land. Dit seizoen was hij goed voor drie goals en twee assists in zes Champions League-duels.

Chelsea is deze winter dringend op zoek naar versterkingen. Daarbij leken de pijlen ook op Noni Madueke te worden gericht. Wat de komst van Mudryk voor de interesse in de PSV'er betekent, is nog niet duidelijk.

Update: Mykhaylo Mudryk gaat de overstap naar Chelsea definitief maken, zo verzekert Fabrizio Romano. De transferexpert gooit zijn welbekende 'here we go' eruit op zaterdagavond. Volgens Romano betaalt Chelsea honderd miljoen euro voor de diensten van de aanvaller. Arsenal is dus definitief afgetroefd. Na zijn medische keuring op zondag gaat Mudryk een contract tot medio 2030 ondertekenen.