Chelsea presenteert Mudryk

Kooplustig Chelsea troeft Arsenal af en legt honderd miljoen neer voor Mudryk

15 januari 2023 om 15:23
Laatste update: 15 januari 2023 om 15:27

Chelsea heeft Mykhaylo Mudryk officieel gepresenteerd. De 22-jarige Oekraïner komt over van Shakhtar Donetsk en tekent een contract voor 8,5 jaar op Stamford Brigde.

Chelsea zorgde vorige week voor een spectaculaire plottwist. Arsenal onderhandelde al maanden met Shakhtar over Mudryk, maar The Blues wisten de deal te kapen. De buitenspeler komt voor honderd miljoen euro naar Londen. 

Mudryk geldt bij Chelsea als de vijfde winterversterking. Eerder kwamen Benoît Badiashile, Andrey Santos, David Datro Fofana en João Félix naar Engeland. In totaal heeft Chelsea deze winter al bijna 175 miljoen euro uitgegeven. 

"Ik ben ongelooflijk blij om bij Chelsea te tekenen", zijn de eerste woorden van Mudryk op de clubsite. "Dit is een hele grote club, een fantastische competitie en het is een aantrekkelijk project voor mij op dit moment in mijn carrière."

Todd Boehly, de steenrijke Chelsea-eigenaar die hoofdverantwoordelijk is voor de komst van Mudryk, reageert ook op de komst van de Oekraïner. "Mykhaylo is een ongelooflijk talent. We geloven dat hij nu en in de komende jaren een geweldige toevoeging aan de selectie is. Hij zal een warm welkom in Londen krijgen."