Tegenvaller dreigt voor PSV: Tsygankov op de tribune bij La Liga-duel

Tegenvaller dreigt voor PSV: Tsygankov op de tribune bij La Liga-duel

16-01-2023 10:22 Laatste update: 10:35
59

PSV dreigt een forse tegenvaller te incasseren in de zoektocht naar een nieuwe aanvaller. Viktor Tsygankov is in beeld bij de Eindhovenaren, maar de Oekraïner werd afgelopen weekeinde gespot in Spanje.

Tsygankov zat op de tribune tijdens de 2-1 zege van Girona op Sevilla in La Liga. Volgens Spaanse media zoals AS en het lokale L'Esportiu is dat een teken aan de wand. De 25-jarige buitenspeler staat op het punt om een contract te tekenen bij de Catalanen, klinkt het. De deal kan al in de komende uren worden afgerond, waarna hij in de zomer transfervrij overkomt van Dinamo Kiev. Daar loopt zijn contract af.

Het zou een tik zijn voor PSV. De Eindhovenaren zagen Cody Gakpo naar Liverpool vertrekken, terwijl Noni Madueke belangstelling geniet van Chelsea. In de jacht op aanvallende versterking leek Tsygankov 'topprioriteit' te genieten, schreef De Telegraaf vorige week. De Nederlandse topclub zou zelfs 'serieus contact' hebben met Tsygankov, maar L'Esportiu meldt nu dat PSV vermoedelijk wordt afgetroefd. Ook FC Porto, AC Milan en enkele Premier League-clubs toonden interesse. Belgische media meldden daarnaast dat Anderlecht in de race was.

Tsygankov kan bogen op uitstekende statistieken bij Dinamo Kiev. De linkspoot, die op beide vleugels uit de voeten kan, scoorde 94 keer en gaf 64 assists in 236 wedstrijden.