Einde verhaal: Ajax en mislukte Ocampos definitief van elkaar verlost

Einde verhaal: Ajax en mislukte Ocampos definitief van elkaar verlost

17-01-2023 21:57 Laatste update: 18-01-2023 09:16
156

Ajax is definitief verlost van Lucas Ocampos. De 28-jarige aanvaller uit Argentinië is halverwege zijn huurperiode in Amsterdam teruggekeerd naar Sevilla.

Ajax huurde Ocampos op de slotdag van de zomerse transferperiode, nadat de raad van commissarissen een permanente transfer van twintig miljoen euro had geblokkeerd. De linkspoot moest het vertrek van Antony (Manchester United) opvangen, maar slaagde daar geen moment in.

Alfred Schreuder en co. zagen het niet zitten in Ocampos en gaven op rechtsbuiten de voorkeur aan Dusan Tadic en inmiddels Francisco Conceição. De Argentijn, die eerder uitkwam voor River Plate, AS Monaco, Olympique Marseille, Genoa en AC Milan, speelde slechts 113 minuten namens Ajax.

"Het is duidelijk: ik speel veel minder dan gehoopt. Als je er meer over wilt weten, moet je dat aan de trainer vragen. Ik kan niet meer dan mijn best doen", zei Ocampos eind november tegen Ajax Life. "We spraken af dat ik als rechtsbuiten zou gaan spelen, maar de dingen zijn niet gelopen zoals ze hadden moeten gaan."

Ocampos zelf wilde ook graag terug naar Sevilla, aangezien er sinds zijn vertrek een Argentijnse trainer bij de club zit. Jorge Sampaoli zou een stuk meer gecharmeerd zijn van zijn landgenoot. De huurperiode heeft Ajax naar verluidt acht miljoen euro gekost. In Amsterdam houden ze het volgens De Telegraaf op vier miljoen.