Duelund heeft vertrekwens: NEC bereid om mee te werken aan winterse transfer

Duelund heeft vertrekwens: NEC bereid om mee te werken aan winterse transfer

20-01-2023 11:43 Laatste update: 11:45
17

NEC is bereid om mee te werken aan een vertrek van Mikkel Duelund, zo meldt Voetbal International. De 25-jarige middenvelder wordt gehuurd van Dinamo Kiev, maar wil meer speelminuten maken. Onlangs liet hij in Deense media al weten het liefst voor 31 januari te willen vertrekken uit Nijmegen. 

Duelund speelde afgelopen seizoen ook al bij NEC. Toen kwam de Deen tot 22 Eredivisie-duels, waarin hij twee keer scoorde en drie assists gaf. Dit seizoen begon hij als basisspeler, maar deze raakte hij snel kwijt. Oussama Tannane en Magnus Mattson krijgen de voorkeur van trainer Rogier Meijer. 

Dat Tannane nu drie wedstrijden geschorst is vanwege zijn rode kaart tegen Vitesse, verandert volgens Carlos Aalbers weinig aan de wens van Duelund. "Dit speelt al langer. Het gaat erom wat voor perspectief Mikkel hier heeft", aldus de technisch directeur in gesprek met VI. "Het gaat erom wat voor perspectief Mikkel hier heeft. Vorig jaar heeft hij 874 minuten gemaakt en vooral in de tweede seizoenshelft speelde hij weinig. Nu moet hij het de afgelopen maanden doen met invalbeurten."

Om die reden is NEC bereid mee te werken aan een eventueel vertrek. "Een huurspeler komt normaal gesproken om te voetballen, dan is de vraag vanuit zijn kant logisch. We kijken ernaar en als er iets concreets komt, meldt hij zich bij ons. Wij zijn bereid mee te denken en doen dat samen met Dinamo Kiev."