Arne Slot over veiligheidsnetten tegen Ajax

Gemengde gevoelens bij Slot richting Klassieker in Kuip: 'Ontzettend jammer'

20 januari 2023 om 15:01
Laatste update: 20 januari 2023 om 16:09

Arne Slot heeft zich uitgelaten over de veiligheidsnetten die worden opgehangen in De Kuip voor de Klassieker tegen Ajax. De trainer van Feyenoord vindt het 'ontzettend jammer' dat de club genoodzaakt is deze voorzorgsmaatregel te treffen.

"Het is ontzettend jammer, maar er wordt ingeschat dat het nodig is", aldus Slot op de persconferentie van vrijdagmiddag. "Het lijkt me logisch dat ze er niet hangen omdat we het zicht van de supporters daarmee verbeteren, die zullen er hangen omdat er voorwerpen op het veld gegooid worden."

Wel is Slot blij om het feit dat hij voor het eerst als trainer van Feyenoord een Klassieker meemaakt in een tot de nok toe gevulde Kuip. "Het is tegelijkertijd heel mooi dat het weer met publiek is. Dat het weer een beetje normaal is. De vervolgstap is dat het zonder netten gespeeld gaat worden. Die stap daarna, maar dat zal nog wel een paar stappen verder zijn, is dat er ook weer uitsupporters bij zullen zijn."

De trainer van de Eredivisie-koploper ziet dat het probleem van misdragende mensen niet alleen plaatsvindt in voetbalstadions. "Ik zou bijna zeggen, was het maar alleen de voetbalwereld waarin we ons zorgen moesten maken over hoe we met elkaar omgaan."