Done deal: Arsenal haalt 'rebelse' Trossard voor 31 miljoen euro naar Londen

Done deal: Arsenal haalt 'rebelse' Trossard voor 31 miljoen euro naar Londen

20-01-2023 16:43 Laatste update: 16:44
17

Het is rond: Leandro Trossard verruilt Brighton & Hove Albion voor Arsenal. Het is de eerste winteraankoop van de koploper van de Premier League.

Arsenal doet geen mededelingen over de transfersom, maar volgens Engelse media is er 31 miljoen euro mee gemoeid. Trossard speelde drieënhalf jaar voor Brighton en kwam in die periode tot 121 wedstrijden, 25 goals en 14 assists.

"Het is goed werk van de club om Leandro binnen te halen", reageert manager Mikel Arteta, die op de achtergrond ook bezig is met de komst van Jakub Kiwior (Spezia) "Hij kan op meerdere posities uit de voeten, heeft veel techniek, is intelligent en heeft veel ervaring in de Premier League."

Arsenal wilde zich aanvankelijk versterken met Mykhaylo Mudryk, maar Chelsea was bereid verder te gaan voor de vleugelaanvaller uit Oekraïne. Bij Brighton accepteert men het vertrek van Trossard. "Het spijt me voor de laatste peridoe, maar ik wil Leandro toch succes wensen", aldus Roberto De Zerbi.

De manager van Brighton doelt daarmee op het vertrek via de achterdeur van Trossard. De Belgisch international zou vorige week de training hebben verlaten, nadat hij te horen had gekregen dat hij niet zou starten tegen Liverpool.