Berghuis-statement komt aan bij Van der Vaart: 'Nog nooit in Rotterdam geweest'

Berghuis-statement komt aan bij Van der Vaart: 'Nog nooit in Rotterdam geweest'

23 januari - 09:58 Laatste update: 10:14
131

Steven Berghuis is 'heel dapper' geweest door na de Klassieker een statement te maken. Dat wordt gesteld bij Studio Voetbal. De stemming voor Feyenoord - Ajax was door zijn terugkeer in De Kuip nog explosiever dan normaal. Onnodig, vond de Oranje-international.

Berghuis werd in de aanloop naar de Klassieker weer bedreigd en wees met de beschuldigende vinger naar onder meer het Algemeen Dagblad, Jinek en René van der Gijp, die werden beticht van 'ophitsen'. "Heel dapper", zegt Arno Vermeulen in Studio Voetbal over het ontwapenende interview van Berghuis met ESPN.

"Wij vinden veel van die spelers, goed dat hij ook iets van de media vindt. Je moet het echt durven en zo goed kunnen onderbouwen als hij doet. Goed dat de media kijken naar hun rol. Dat ze beter moeten nadenken. Het gaat specifiek over het AD, maar het had ook een ander kunnen zijn."

Rafael van der Vaart denkt niet dat de media schuldig zijn aan de bedreigingen. "Wat ik mis, is dat iemand durft te zeggen dat het schandalig is wat die fans doen. Die bedreigers zitten ook in het stadion. Ik heb genoten van de sfeer en het voetbal van Feyenoord, maar het is precies wat Berghuis ook zegt: uitfluiten in het stadion prima, daarbuiten moet het respectvol zijn."

Van der Vaart spreekt uit ervaring. "Ik vind Feyenoord na Ajax de mooiste club van Nederland. Echt, het lijkt me geweldig om daar te spelen, alle clichés zijn waar. Maar ik ben nog nooit in Rotterdam geweest. Pierre van Hooijdonk kan gewoon met mij mee naar Amsterdam, maar ik kan dat niet vice versa. Ik ben bang en dat is wel de realiteit."

Vooraf werd met de nodige spanning toegeleefd naar de Klassieker. Rond het veld van De Kuip waren metershoge netten gespannen om te voorkomen dat hij en andere Ajacieden met voorwerpen zouden worden bekogeld. Grote incidenten bleven uit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie