Van der Gijp bij Vandaag Inside gevraagd naar Berghuis: 'Mijn zoon belde me'

Van der Gijp bij Vandaag Inside gevraagd naar Berghuis: 'Mijn zoon belde me'

23-01-2023 22:10
257

René van der Gijp heeft gereageerd op de uithaal van Steven Berghuis. De aanvaller van Ajax was na afloop van De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax niet te spreken over teksten van Van der Gijp, die adviseerde Berghuis thuis te laten.

De Klassieker stond onder hoogspanning vanwege de rentree van Berghuis, die als Ajax-speler weer in een volle Kuip terecht kwam. Van der Gijp adviseerde Berghuis thuis te laten om gedoe te voorkomen. Dat schoot bij de aanvaller in het verkeerde keelgat.

"Mijn zoon belde mij op: Berghuis heeft je dom genoemd. Hij zat er niet ver naast, hè?", zegt Van der Gijp bij Vandaag Inside. "Ik heb het niet begrepen. Ik had hem niet opgesteld. Berghuis had het over sociale media, maar ik krijg dat niet mee, omdat ik daar niet op zit. Ze mogen op sociale media zeggen wat ze willen: ze doen het toch niet. Je kondigt dat niet via Twitter aan. Ik heb alleen gezegd dat ik hem niet mee zou nemen en op zou stellen. Je hebt een hoop gezeik in die bus, ook met die spelers die zich afvragen wat er gebeurt. Het hele team wordt er door beïnvloed. Dan zou ik hem lekker thuislaten."

Johan Derksen stelt dat men 'nooit moet wijken voor terreur'. "Ik zou hem ook op hebben gesteld als ik de hele week zag dat het hem niets gedaan had, maar het deed hem wel wat. Met alle respect: al staan er morgen 15.000 overlijdensberichten van mij op internet. Het zou mij een zorg zijn", zegt Van der Gijp.

Van der Gijp krijgt tegengas: niet iedereen relativeert zo als de televisie-analist. "Eva Jinek zat met een verslaggever van RTV Rijnmond en Ahmed Aboutaleb aan tafel. De verslaggever sliep er weken slecht van en Aboutaleb vertelde dat er Duitse en Belgische waterkanonnen nodig waren. Er waren nog net geen Amerikaanse snipers besteld. Eva zei: dat wordt dan dus een voetbaloorlog, maar dat was een cynische opmerking."

Het interview van Berghuis bij ESPN werd nog eens in beeld gebracht. Van der Gijp cynisch: "Weg met Facebook, weg met Twitter en die rommel."