Scorende Vilhena heel belangrijk voor Salernitana in strijd om degradatie

27-01-2023 23:26 Laatste update: 28-01-2023 00:41
14

Tonny Vilhena heeft vrijdag een grote bijdrage geleverd aan de overwinning van Salernitana op Lecce. De Nederlander scoorde en boekte met zijn club de eerste competitiezege sinds 30 oktober afgelopen jaar.

Zowel Salernitana als Lecce stond voor aftrap van het duel slechts twee punten boven de rode streep. De belangen waren om die reden behoorlijk groot. Daar leek Salernitana, dat de eerste drie wedstrijden na de WK-break allemaal verloor, zich het meest van bewust.

De bezoekers kwamen via Boulaye Dia al na vijf minuten spelen op voorsprong. In de 20e minuut verdubbelde Vilhena, die onlangs tegen Torino ook al trefzeker was, de score. Zijn teller in de Serie A staat nu op drie goals. Gabriel Strefezza bracht de spanning alweer snel terug (1-2), maar daar bleef het bij. Door de overwinning klimmen Vilhena en co. naar de veertiende plek op de ranglijst.