Afellay rekent af met Van der Sar: 'Ik vind niet dat hij kan blijven zitten'

Afellay rekent af met Van der Sar: 'Ik vind niet dat hij kan blijven zitten'

30 januari - 00:00 Laatste update: 00:09
255

Edwin van der Sar moet overwegen een stap terug te doen als algemeen directeur van Ajax. Dat vindt Ibrahim Afellay, die de oud-keeper zag stuntelen op de persconferentie na het gedwongen vertrek van trainer Alfred Schreuder.

De huidige crisis in Amsterdam is voor een deel de schuld van Van der Sar, stelt Afellay. "Er zijn zoveel dingen gebeurd waarbij hij niet op de juiste manier heeft gehandeld", steekt de NOS-analist van wal bij Studio Voetbal. "Het is niet de eerste keer. Denk aan de de zaak-Promes, de zaak-Nouri... Als je kijkt naar wat er zich allemaal heeft afgespeeld, vind ik niet dat Van der Sar kan blijven zitten."

Afellay wijst ook naar het lopende seizoen, waarin Ajax het moeilijk heeft. Het kostte Schreuder afgelopen donderdag de kop. "Van der Sar heeft Schreuder heel lang laten bungelen. Als je die persconferentie ziet na de thuiswedstrijd tegen Excelsior, waarbij Schreuder op iedereen afgaf en ook nog zei: Dan ontslaan ze me maar. Dan vind ik dat je moet ingrijpen als algemeen directeur."

Van der Sar moet verantwoordelijkheid nemen, vindt Afellay. "Het hoort erbij, anders moet je daar niet gaan zitten. Het is niet makkelijk, maar bij menig bedrijf word je voor minder ontslagen. Het is niet één incident", aldus de oud-international, die Van der Sar geen ontslag gunt. "Maar ik geef alleen mijn mening op basis van zijn presentatie en zijn handelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie