'PSV wisselt van linksback: Max staat voor vertrek, Van Aanholt komt'

'PSV wisselt van linksback: Max staat voor vertrek, Van Aanholt komt'

30-01-2023 13:08 Laatste update: 14:08
165

PSV zwaait Philipp Max uit en haalt Patrick van Aanholt hoogstwaarschijnlijk naar Eindhoven. Dat melden het Eindhovens Dagblad en Fabrizio Romano maandagmiddag.

Max is hard op weg naar Eintracht Frankfurt, klinkt het. De nummer zes van de Bundesliga gaat de 29-jarige Duitser tot het einde van het seizoen huren, met optie tot koop. De transfer moet in de komende 35 uur rondkomen en dat ligt in de lijn der verwachting.

Kort voor de Max-scoop kwam Fabrizio Romano met het nieuws dat PSV een akkoord nadert met Van Aanholt. De 32-jarige Bosschenaar gaat Max vervangen in het Philips Stadion als het laatste cijferwerk is verricht. Hij denkt maandagavond of dinsdagochtend in het vliegtuig te kunnen stappen.

Van Aanholt ziet het helemaal zitten om naar Eindhoven te komen. In 2007 verliet hij PSV om zijn geluk te beproeven bij Chelsea. Na periodes bij onder meer Vitesse, Sunderland en Crystal Palace staat de ervaren linksback nu op een zijspoor bij Galatasaray.

Het is alleen nog aan PSV en Galatasaray om eruit te komen. Volgens Romano zijn de onderhandelingen tussen de twee clubs in een vergevorderd stadium. Door het vertrek van Max heeft PSV weer wat meer lucht op financieel gebied. Hij behoorde tot de duurste PSV'ers.