'Rekik verlaat Sparta na halfjaar', opvolger is al in huis gehaald met KKD-talent

'Rekik verlaat Sparta na halfjaar', opvolger is al in huis gehaald met KKD-talent

30-01-2023 14:24 Laatste update: 16:39
7

Sparta Rotterdam ziet Omar Rekik terugkeren naar Arsenal, maar haalt met Rick Meissen direct een vervanger in huis. Meissen tekent een contract voor drieënhalf seizoen in Rotterdam.

De verwachtingen waren na zijn komst in de zomer hoog rond Arsenal-talent Rekik, maar de centrumverdediger kwam tot slechts zes invalbeurten. Arsenal heeft daarom besloten om hem terug te halen, meldt Voetbal International. Rekik zal door de Premier League-koploper direct weer verhuurd worden. 

De opvolger van Rekik is al binnen. Jong FC Utrecht-talent Meissen wordt gehaald en tekent voor drieënhalf seizoen, met een optie voor nog een extra jaar. Op twintigjarige leeftijd heeft Meissen al 58 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden achter zijn naam staan.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met de komst van Meissen. "Natuurlijk houden we de Keuken Kampioen Divisie in de gaten voor potentiële versterkingen, Rick was een van de spelers die we al een tijdje in het vizier hebben. Nu deed de gelegenheid zich voor om hem naar Sparta te halen. Hij is een sterke centrale verdediger, waarvan wij geloven dat hij de stap naar de Eredivisie kan zetten", laat hij weten op de clubkanalen.