'Isco rondt stunttransfer af en tekent meerjarig contract in de Bundesliga'

'Isco rondt stunttransfer af en tekent meerjarig contract in de Bundesliga'

30-01-2023 21:36 Laatste update: 21:38
41

Union Berlin gaat stunten met de komst van Isco, meldt de Duitse tak van Sky. De dertigjarige spelmaker gaat op Deadline Day zijn handtekening zetten onder een contract tot de zomer van 2024, met een optie voor nog een jaar.

'Het is ongelooflijk, maar waar: Isco gaat naar UNION', schrijft Sky. Dinsdag wacht de Spanjaard een medische keuring. Als alles goed verloopt, is Isco officieel speler van Die Eisernen en wordt hij ploeggenoot van Nederlanders Sheraldo Becker en Danilho Doekhi. Isco is sinds eind december transfervrij, nadat de wegen van hem en Sevilla scheidden.

Isco verruilde Real Madrid in de zomer van 2022 voor Sevilla, maar in Andalusië kwam hij niet uit de verf. De aanvallende middenvelder speelde in totaal negentien wedstrijden voor Sevilla, waarin hij één keer trefzeker was. Zijn meest succesvolle periode beleefde hij in zijn tijd bij Real Madrid, waar hij tussen 2013 en 2022 speelde. Voor De Koninklijke speelde hij ruim 350 wedstrijden en won hij onder meer vijf keer de Champions League en drie keer de Spaanse landstitel.

Ajax kan zich opmaken voor een tweeluik tegen Isco. In de tussenronde van de Europa League treffen de Amsterdammers op 16 en 23 februari Union.