Ziyech in wachtkamer voor transfer naar PSG: 'Hij kan een soort quarterback zijn'

Ziyech in wachtkamer voor transfer naar PSG: 'Hij kan een soort quarterback zijn'

31 januari - 07:42
31

Er is nog geen uitsluitsel over de transfer van Hakim Ziyech naar Paris Saint-Germain, meldt Fabrizio Romano. De middenvelder zou zelf erg graag naar Frankrijk willen verkassen, maar de clubs tobben nog over de constructie van de deal. Zijn bondscoach bij Marokko is in ieder geval voorstander van de mogelijke transfer.

De aanbieding die PSG aan Ziyech zelf heeft voorgelegd is in ieder geval geaccepteerd. Dinsdag moeten beide clubs er alleen nog uitkomen. In de laatste berichten over de transfer wordt gesproken over een huurdeal tot het einde van dit seizoen, zonder een optie tot koop. De optie van een definitieve overstap naar Parijs ligt ook nog op tafel. Het contract van Ziyech bij Chelsea loopt nog door tot de zomer van 2025.

Bondscoach van Marokko Walid Regragui ziet de overstap van Ziyech naar PSG wel zitten. In gesprek met RMC Foot vertelt hij over de enorme concurrentie in Parijs, maar ziet hij toch kansen voor de 29-jarige Marokkaan. "Bij PSG is er nog wel meer concurrentie dan bij Chelsea. Maar misschien komt hij toch aan spelen toe omdat ze van plan zijn om te rouleren."

Ziyech wordt bij Chelsea vaak als verkapte buitenspeler geposteerd, maar Regragui ziet ook op het middenveld bij PSG kansen voor de 29-jarige. "Naar mijn idee kan hij ook als een van de drie middenvelders spelen, die inhoud heeft hij. Op het WK heb ik hem daar ook al eens willen zetten, omdat hij de bal met uitzonderlijke precisie kan passen. Hij zou een soort quarterback kunnen zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie