'Heerenveen verwacht dubbeldeal en smijt op slotdag met miljoenen'

'Heerenveen verwacht dubbeldeal en smijt op slotdag met miljoenen'

31 januari - 09:18 Laatste update: 13:30
80

SC Heerenveen houdt op Deadline Day rekening met nog twee inkomende transfers. De Noren Daniel Karlsbakk en Osame Sahraoui moeten de ploeg van Kees van Wonderen versterken, melden de Leeuwarder Courant en Voetbal International.

De negentienjarige Karlsbakk komt over van Viking FK, terwijl Heerenveen rekent op een akkoord met Valerenga over de 21-jarige Sahraoui. Voor beide aanvallers legt Heerenveen naar verluidt meer dan een miljoen euro neer. Gezamenlijk moeten de Scandinaviërs minimaal vier miljoen euro kosten. Dat bedrag kan door bonussen verder oplopen.

Daarmee geeft Heerenveen een aanzienlijk deel van de opbrengst van de transfer van Amin Sarr naar Olympique Lyon alweer uit. Karlsbakk staat in Noorwegen te boek als groot talent, maar krijgt het komende halfjaar van Van Wonderen de tijd zich te ontwikkelen. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen moet hij er staan.

Karlsbakk en Sahraoui worden de vierde en vijfde winterversterking van Heerenveen. Eerder kwamen Ché Nunnely, Pelle van Amersfoort en Jeffrey Bruma al naar Friesland.

Update: SC Heerenveen heeft een akkoord bereikt met Valerenga over de transfer van Osame Sahraoui. De Friezen betalen anderhalf à twee miljoen euro voor de 21-jarige vleugelaanvaller, melden Voetbal International en de Leeuwarder Courant. Daarmee verzekert de club zich van een Noorse dubbelslag. Daniel Karlsbakk komt over van Viking FK en kost tweeënhalf miljoen plus bonussen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie