'Barça zwaait Bellerín uit en zoekt rechtsback: namen Pavard en Araujo vallen'

'Barça zwaait Bellerin uit en zoekt rechtsback
31 januari om 11:04
Laatste update: 31 januari om 13:31

FC Barcelona hoopt zich op Deadline Day nog te versterken met een rechtsback. De Catalanen hebben een bod uitgebracht op Julián Araujo, meldt Fabrizio Romano. Volgens Mundo Deportivo heeft ook Benjamin Pavard zichzelf aangeboden in Camp Nou.

Pavard werd bij Bayern München uit de basis verdreven door Noussair Mazraoui. Hoewel de ex-Ajacied voorlopig uit de roulatie is, is het perspectief van de Fransman alleen maar slechter geworden door de komst van João Cancelo. Hij wil daarom zo spoedig mogelijk vertrekken bij Der Rekordmeister en staat al langer op de radar van Barça. Voor de Catalanen is hij interessant, omdat hij zowel op rechtsback als centraal achterin uit de voeten kan.

Barcelona wedt evenwel op meerdere paarden. Zowel MD als Romano meldt dat er serieuze interesse is in Araujo, een 21-jarige vleugelverdediger van LA Galaxy. De La Liga-koploper zet in op een huurdeal, met een optie tot koop. De Mexicaanse Amerikaan, die drie interlands voor El Tri speelde, wil zelf dolgraag de overstap maken, maar zijn werkgever is minder happig op een deal.

De zoektocht van Barcelona naar een rechtsback houdt onder meer verband met een vertrek van Hector Bellerín. Het jeugdproduct van de club komt nauwelijks aan spelen toe onder Xavi en is nu hard op weg naar Sporting Portugal. Daar is hij de opvolger van Pedro Porro, die bij Tottenham tekent.