'PEC Zwolle wijst naar Feyenoord-belofte in Van den Belt-onderhandelingen'

'PEC Zwolle wijst naar Feyenoord-belofte in Van den Belt-onderhandelingen'

31-01-2023 13:49
28

Feyenoord en PEC Zwolle zitten op Deadline Day niet alleen voor Thomas van den Belt aan de onderhandelingstafel. Mogelijk verhuist de talentvolle Dermane Karim van de Eredivisie naar de Keuken Kampioen Divisie, meldt 1908.

Feyenoord hoopt Van den Belt op de slotdag van de winterse transferperiode naar De Kuip te halen. Er ligt een persoonlijk akkoord, maar de clubs hebben nog geen overeenstemming bereikt over de transfersom. Mogelijk gaat Karim een rol vervullen om de impasse te doorbreken.

Mocht Van den Belt vertrekken, dan hoopt PEC Zwolle de negentienjarige Karim over te nemen. Of het om huur of koop gaat, is nog niet duidelijk. Karim kwam een jaar geleden over van Planéte Foot Académie uit zijn geboorteland Togo en heeft in Rotterdam een contract tot medio 2026.

"Niet meteen basisspeler, wel een ontzettend groot talent uit Togo dat sneller doorbreekt dan iedereen denkt, denk ík dan weer", zei Frank Arnesen, toenmalig technisch directeur van Feyenoord, in februari 2022 over Karim tegen Voetbal International. "Vraag na bij kenners en zij zullen je zeggen dat Karim echt een groot talent is."