FC Groningen past voor vechtscheiding en zwaait 'niet happy' Te Wierik uit

FC Groningen past voor vechtscheiding en zwaait 'niet happy' Te Wierik uit

31-01-2023 22:32 Laatste update: 22:55
49

Mike te Wierik staat niet langer onder contract bij FC Groningen. De dertigjarige verdediger heeft een vrijgeleide gekregen en technisch directeur Mark-Jan Fledderus verklaart hoe en waarom.

Na vijf seizoenen verdeeld over twee periodes is het contract van Te Wierik in overleg ontbonden. De ervaren verdediger was een vaste waarde en droeg de aanvoerdersband, maar raakte onder de nieuwe trainer Dennis van der Ree uit de gratie. Door de komst van Mats Bech Sorensen en Matej Chalus vertroebelde zijn perspectief helemaal.

"Mike is een zeer gewaardeerde speler voor FC Groningen geweest en heeft in twee periodes hartstikke goed werk geleverd voor de club. Hij is in situatie gekomen waar hij niet happy mee was. Dat paste eigenlijk ook niet meer bij zijn status", verklaart Fledderus bij FC Afkicken.

Groningen geeft Te Wierik de mogelijkheid om ook na het sluiten van de markt een nieuwe club te vinden, terwijl FC Groningen zijn salaris van de loonlijst kan schrappen. "Je kunt in zo'n situatie heel krampachtig aan hem vast gaan houden en het hem heel moeilijk maken om weg te komen. Toen hebben wij gedacht dat het misschien beter was om mee te werken."

Groningen haalde op Deadline Day twee nieuwe spelers naar De Euroborg: Elvis Manu en Oliver Antman.