Barça zwaait rappe verdediger na half jaar uit, 'vervanger uit MLS al onderweg'

Barça zwaait rappe verdediger na half jaar uit, 'vervanger uit MLS al onderweg'

31-01-2023 23:27 Laatste update: 23:41
13

FC Barcelona heeft Hector Bellerín in het laatste uur van de transferwindow van de hand gedaan. De verdediger vertrekt na een half jaar naar Sporting Portugal, dat op zijn beurt een nieuwe rechtsback zocht na de miljoenentransfer van Pedro Porro.

Bellerín speelde in totaal slechts zes maanden voor Barcelona, dat hem afgelopen zomer overnam van Arsenal. In Camp Nou kwam de Spanjaard echter amper aan spelen toe. Daardoor trekt hij nu naar Sporting. Het is niet duidelijk welke transfersom Barcelona tegemoet kan gaan zien. Bellerín had in Catalonië een aflopend contract, omdat hij bij zijn komst maar voor één seizoen tekende.

Ondertussen heeft Barcelona een mogelijke vervanger van Bellerín al bijna binnen. Julián Araujo staat op het punt om over te komen van LA Galaxy, zo meldt Fabrizio Romano. De Catalanen zouden zo'n vier miljoen euro gaan betalen voor de 21-jarige vleugelverdediger uit Mexico.

In Lissabon moet de viervoudig international de opvolger worden van Pedro Porro, die een miljoenentransfer naar Tottenham Hotspur maakt. Sporting doet geen uitspraken over de contractduur van de rappe back. Bellerín moet de Portugese club gaan helpen in de strijd om een Champions League-ticket. Sporting staat nu op de vierde plek in de competitie.