'Ayew (33) moet Everton gaan behoeden van degradatie: club en speler in gesprek'

'Ayew (33) moet Everton gaan behoeden van degradatie: club en speler in gesprek'

01-02-2023 16:10 Laatste update: 16:11
20

Everton heeft zich gemeld voor Andre Ayew. De club greep de afgelopen transferperiode naast een groot aantal aanvallers en hoopt met de 33-jarige Ghanees de selectie te voorzien van een nieuwe impuls.

Volgens diverse Engelse media, en ook Fabrizio Romano, is Ayew momenteel onderweg naar Londen om te onderhandelen met in totaal twee Premier League-clubs. Een daarvan is Everton. Het is vooralsnog onduidelijk welke andere club ook in de markt is voor de aanvaller. 

Everton, dat negentiende staat in de Premier League en verwikkeld is een strijd tegen degradatie, beleefde een vrij teleurstellende transferperiode. Diverse namen werden in verband gebracht met een overstap naar Goodison Park, maar er kwam niemand. Zo bleef Sheraldo Becker bij Union Berlin en ging Kamaldeen Sulemana naar Southampton. Wel trokken The Toffees met Sean Dyche een nieuwe manager aan. 

Ayew is clubloos sinds zijn vertrek bij Al-Sadd, enkele dagen geleden. De broer van Jordan Ayew is geen onbekende in de Premier League. Hij speelde al voor Swansea City en West Ham United. Hij was ook actief met Ghana op het WK in Qatar. Het Afrikaanse land overleefde de groepsfase niet.