Everton presenteert voormalig langstzittende PL-manager als Lampard-opvolger

Everton presenteert voormalig langstzittende PL-manager als Lampard-opvolger

30-01-2023 15:25
32

Everton heeft de opvolger van Frank Lampard gepresenteerd. Sean Dyche moet de nummer negentien van de Premier League de komende maanden behoeden voor degradatie.

Lampard werd een week geleden, na de 2-0 nederlaag bij West Ham United, op straat gezet. Marcelo Bielsa leek de belangrijkste kandidaat om de nieuwe manager van Everton te worden, maar om verschillende redenen ging een samenwerking niet door. Bielsa wilde niet gedurende het seizoen instappen en had naar verluidt geopperd om tot de zomer Everton U21 te leiden en in de jeugdopleiding te werken.

Tegelijk moest de achtkoppige staf van Bielsa Everton naar handhaving leiden. De clubleiding van The Toffees zagen niets in het voorgeschotelde plan en schakelden door naar Dyche, die sinds zijn vertrek bij Burnley in april 2022 werkloos was. Daar was hij sinds 2012 eindverantwoordelijke, waarmee hij de langszittende Premier League-manager was. 

Everton staat twee punten achter AFC Bournemouth en Wolverhampton Wanderers. Laatstgenoemde club staat op basis van doelsaldo op de veilige plekken.