Te Kloese heeft voorkeur in Engeland: 'Als zij erin blijven, krijgen we meer geld'

Te Kloese heeft voorkeur in Engeland: 'Als zij erin blijven, krijgen we meer geld'

02-02-2023 23:35
28

Dennis te Kloese hoopt vurig dat Bournemouth en Leeds United dit seizoen niet degraderen uit de Premier League. De algemeen directeur van Feyenoord heeft een voorkeur in de Engelse degradatiestrijd vanuit een financieel oogpunt. 

"Ik ben groot fan van Bournemouth en Leeds United dit seizoen", vertelt Te Kloese tegen The Athletic. De beleidsbepaler van Feyenoord had een gesprek met het Engelse medium om te praten over de transfergekte in Engeland. "Als die twee clubs erin blijven, dan krijgen wij meer bonussen." Hiermee doelt Te Kloese op de verkoop van Luis Sinisterra aan Leeds United en Marcos Senesi aan Bournemouth. Eerstgenoemde ploeg staat op plek vijftien in de Premier League. Bournemouth is terug te vinden op plek achttien. 

Ook legt Te Kloese uit dat het af en toe gewoon niet mogelijk is om spelers te behouden als er een groot aanbod uit bijvoorbeeld Engeland binnenkomt. "Het is moeilijk wedijveren wanneer een Engelse club met een grote som komt en de speler een enorm groot salaris aanbiedt. Het is wel echt krankzinnig wat ze in Engeland nu allemaal doen."

Te Kloese verkocht afgelopen zomer naast Senesi en Sinisterra ook Tyrell Malacia aan de Engelse club Manchester United. Ook Fredrik Aursnes vertrok in 2022 naar Benfica en Bryan Linssen maakte de overstap naar Urawa Red Diamonds.