Nuytinck wil nog in Nederland spelen: 'Zou speciaal zijn om daar nog te spelen'

Nuytinck wil nog in Nederland spelen: 'Zou speciaal zijn om daar nog te spelen'

03-02-2023 13:17 Laatste update: 18:17
19

Bram Nuytinck speelde vijf en een half jaar voor Udinese, maar maakte in de winterse transferperiode de overstap naar Sampdoria. Op die stap is hij trots, ondanks de teleurstellende plek in de ranglijst.

In gesprek met VoetbalNieuws vertelt Nuytinck over zijn transfer naar de nummer negentien in de Serie A. "In de afgelopen zomer had ik al zoiets: misschien is het wel tijd voor een nieuwe uitdaging. Daar heb ik ook een beetje met de club over gesproken. Udinese wilde mij erbij houden, maar ik zat in mijn laatste contractjaar. Een half jaar ging voorbij en toen voelde ik echt dat het tijd was om te gaan en dat was ook duidelijk voor de club", begint hij. 

Op het gegeven moment klopte Sampdoria bij hem aan. "Ik heb het altijd al een heel gave club gevonden, ook als ik ertegen speelde. Ik heb met jongens gesproken die er hebben gespeeld. Filip Djuricic (onder meer ex-sc Heerenveen, red.) belde me toen ook. We spraken over de club en de stad. Iedereen was altijd superlovend en positief. Ook over de supporters."  

Bij Sampdoria tekende de centrumverdediger een gunstig contract. "Als we erin blijven, wordt mijn contract met twee jaar verlengd. Als we degraderen, kan ik transfervrij gaan. Dat was voor mij interessant." Nuytinck hoopt zijn carrière in Nederland af te sluiten. "Het is een droom van mij om terug te keren. Ik heb vaker gezegd dat NEC mijn club in Nederland is. Het zou speciaal zijn om daar nog een keer te spelen, maar het lijkt me ook mooi om een andere club een keer mee te maken hoe het er daar aan toegaat", besluit hij.