Kritiek op Weghorst, Ten Hag pareert

Kritiek op Weghorst, Ten Hag pareert: "Hij heeft uitstekend gespeeld"

4 februari 2023 om 21:22

Wout Weghorst maakte geen beste beurt tijdens de Premier League-zege van Manchester United op Crystal Palace. Dat is het oordeel in Engelse media. Manager Erik ten Hag springt echter op de bres voor zijn landgenoot.

Van The Manchester Evening News krijgt Weghorst als enige basisspeler een onvoldoende: een 5. 'Een kopbal werd weggetikt door Vicente Guaita, maar dit was weer een zwak optreden van de Nederlander, die in het samenspel slordig was', stelt de lokale krant.

Ten Hag pareert de kritiek voor de camera van Viaplay. "Hij heeft uitstekend gespeeld. Hij was sterk in het drukzetten, in het zijn van een aanspeelpunt. We konden doorvoetballen via hem. Alleen op een gegeven moment ga je tactisch wisselen", stelt de voormalig Ajax-coach. "Om een tegenstander die zich heeft gefocust op Weghorst tegenover een ander type speler te zetten. Het had denk ik direct effect", doelt hij op de goal van Marcus Rashford, die vanuit de punt van de aanval ging spelen. Invaller Alejandro Garnacho fungeerde als linksbuiten.

Weghorst begon tegen Crystal Palace voor de zesde keer op rij in de basis, waarin hij één keer scoorde. Dat de Oranje-international zoveel speelt komt mede door Anthony Martial, die worstelt met zijn fitheid. "Hij heeft een terugval gehad. Ook in wedstrijden waarin hij wel meedeed, is hij eigenlijk nog nooit honderd procent geweest. Zelfs dan voegt hij veel aan ons spel toe. Je kunt je voorstellen hoe dit team kan voetballen als hij er wel bij is en volledig fit is", zegt Ten Hag over de Fransman.

United staat door de zege van Crystal Palace nog altijd op een derde plaats in de Premier League, achter koploper Arsenal en Manchester City. The Mancunians wonnen hun laatste dertien thuisduels.