Kraay heeft medelijden met Ajax-verdediger: 'Gebruik hem dan ook zo'

Kraay heeft medelijden met Ajax-verdediger: 'Gebruik hem dan ook zo'

05-02-2023 12:32 Laatste update: 15:08
49

Calvin Bassey begint zondag opnieuw op de bank bij Ajax in het Eredivisie-duel bij SC Cambuur. De 23-jarige verdediger is regelmatig bekritiseerd, maar Hans Kraay junior en Roy Makaay springen voor hem op de bres.

Makaay denkt dat Bassey een stuk beter is dan men nu beweert. "Ja, dat vind ik wel", zegt hij bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. De oud-spits werkte vorig seizoen bij Rangers FC met de Nigeriaans-Engelse mandekker samen, als assistent van Giovanni van Bronckhorst. "Ik heb hem van dichtbij mee mogen maken en heb hem zich enorm zien ontwikkelen. Hij ging van linksback naar centrale verdediger. Hij is snel en loeisterk. In de duels win je niet zomaar van hem."

"Het is een jongen die beter en beter speelt als hij veel vertrouwen heeft", vervolgt Makaay. "Ik zie nu dat hij worstelt, maar dat is ook logisch. Er is natuurlijk veel kritiek op hem. Je weet dat die kritiek er bij een club als Ajax bij hoort. Ik weet zeker dat hij van waarde kan zijn voor Ajax met zijn kwaliteiten. Tuurlijk moet hij zich aan de bal nog ontwikkelen, maar hij heeft vorig jaar een fantastisch seizoen gehad."

Kraay is het met Makaay eens. "Ik heb nooit medelijden met voetballers, maar ik heb af en toe best wel eens medelijden met hem. Wij beoordelen hem op de dingen die hij eigenlijk niet heeft, namelijk de kwaliteiten in balbezit. Hij kan uitstekend koppen, is supersnel, kan goed dekken. Dat heeft Ajax ook wel gezien, dus gebruik hem dan ook op die manier en gebruik hem niet in de opbouw als linksback. Deze jongen kan er niks aan doen dat hij niet is opgegroeid in de Ajax-school."