'Simeone laakt gebrek aan ritme Memphis: basisplaats Nederlander ver weg'

'Simeone laakt gebrek aan ritme Memphis: basisplaats Nederlander ver weg'

06-02-2023 23:04
27

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone is nog niet overtuigd van Memphis Depay. De Oranje-international kwam in januari over van FC Barcelona, maar moet het tot dusver doen met invalbeurten.

Simeone vindt Memphis nog lang niet rijp voor een basisplaats, weet het Spaanse AS. Tegen Getafe (1-1) kreeg de Nederlander afgelopen weekend vijf minuten speeltijd. Het Spaanse medium weet dat Simeone niet voornemens was Memphis in te brengen. Door de gelijkmaker van de bezoekers voelde de Argentijnse trainer zich gedwongen een aanvaller het veld in te sturen.

Naar verluidt is een gebrek aan ritme de belangrijke reden voor de weinige speeltijd. Memphis deed tot nu toe 66 minuten mee in het shirt van Atlético. Met Álvaro Morata, Antoine Griezmann en Ángel Correa beschikken Los Rojiblancos over drie aanvallers die op de positie van Memphis uit de voeten kunnen. Simeone zou Memphis nog niet hoger inschatten dan zijn andere opties voorin.

Dat Memphis met een gebrek aan ritme is binnengekomen, is niet vreemd. In september raakte hij geblesseerd, waarna hij in november op het WK pas weer zijn eerste minuten maakte.