Kogel door de kerk: België laat Bosz links liggen en heeft bondscoach binnen

Kogel door de kerk: België laat Bosz links liggen en heeft bondscoach binnen

08-02-2023 09:30
60

Domenico Tedesco is officieel de nieuwe bondscoach van de Belgische nationale ploeg. De Italiaans-Duitse trainer is de opvolger van de vertrokken Roberto Martínez. De Spanjaard nam afscheid na het mislukte WK in Qatar.

Tedesco werd al lange tijd genoemd als de belangrijkste kandidaat voor de Rode Duivels, maar nu heeft de Belgische voetbalbond het officieel gemaakt. De 37-jarige oefenmeester troeft daarmee een hoop namen af, waaronder een aantal Nederlandse. Ook Louis van Gaal en Peter Bosz zouden zijn genoemd als opvolger van Martínez, maar zij vissen nu dus officieel achter het net. Tedesco had eerder onder andere Spartak Moskou, RB Leipzig en Schalke 04 onder zijn hoede.

"Vanaf het eerste gesprek voelde ik dat het goed zat, we zaten meteen op dezelfde golflengte", vertelt Tedesco op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik ben erg gemotiveerd en kan niet wachten om eraan te beginnen. Het is een grote eer voor mij om de nieuwe bondscoach van België te zijn." De belangrijkste opdracht van Tedesco is het kwalificeren van de Belgen voor het EK 2024 in Duitsland.