Henry gaat weg bij Rode Duivels: “Waarderen hem wel enorm”

Henry vertrekt als assistent België na aanstelling Tedesco: 'Waarderen hem wel'

8 februari 2023 om 16:52

Thierry Henry is geen onderdeel meer van de staf van het Belgische nationale elftal. Tijdens de persconferentie van de nieuwe technisch directeur Frank Vercauteren en de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco werd dat bekendgemaakt door CEO Peter Bossaert.

Bossaert gaf uitleg over het vertrek van Henry. "Thierry heeft met ons gesproken over zijn ideeën en we hadden hem graag, maar hij zal geen assistent meer zijn. We waarderen hem wel enorm", citeert Het Laatste Nieuws. Andreas Hinckel zal met Tedesco meekomen als zijn vaste assistent. Net zoals keeperstrainer Max Urwantschky.

De andere assistent van de eerder vertrokken bondscoach Roberto Martínez was oud-Ajax speler Thomas Vermaelen. Met hetm zou de Belgische voetbalbond wel graag door willen werken, ook al is zijn rol nog niet duidelijk. "We zijn onder de indruk van Thomas en het is onze grootste wens om met hem voort te doen, maar dat moeten we nog bespreken", vertelt Bossaert op de persconferentie rond de komst van Tedesco.

Wat de toekomst voor Henry gaat brengen is nog onbekend. De trainersloopbaan van de iconische Fransman loopt nog niet helemaal op rolletjes. Eerdere avonturen als oefenmeester van AS Monaco en Montréal mislukten. Henry werd ook nog even genoemd als nieuwe bondscoach van de Belgen, maar die stap hogerop kreeg hij dus niet.