'Ajax voert gesprekken met Ward, er is een kans dat het doorgaat'

'Ajax voert gesprekken met Ward, er is een kans dat het doorgaat'

10-02-2023 18:24
82

Ajax is al in gesprek met Julian Ward om de opvolger van Marc Overmars te worden als directeur voetbalzaken. Clubwatcher Mike Verweij bespreekt de stand van zaken in Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Het is redelijk concreet. Hij staat heel hoog op de lijst van Ajax", benadrukt Verweij. "Er worden oriënterende gesprekken gevoerd, maar ik denk wel dat er een kans is dat het doorgaat. Hij mag twee jaar niks doen, hij heeft een concurrentiebeding in zijn contract staan bij Liverpool, maar dat geldt niet voor Nederland. Daarom mag hij gewoon de directeur worden bij Ajax."

Ward maakte in november bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij Liverpool. De 41-jarige Engelsman volgde pas vorige zomer de veelgeprezen Michael Edwards op als sportief directeur, maar was de afgelopen tien jaar wel in diverse andere functies betrokken bij het technische beleid op Anfield. Dat hij The Reds nu zou willen verruilen voor Ajax, zorgt hier en daar voor gefronste wenkbrauwen. "Wat ik heb begrepen is dat er bij die functie bij Liverpool nog allemaal mensen hun plasje erover doen", legt Verweij uit. "Bij Ajax heb je wat meer te zeggen en het blijft een grote naam in Europa."

Ward geldt onder meer als kenner van de Portugese en Braziliaanse markt en is vloeiend in meerdere talen. Naast zijn werkzaamheden als technisch directeur, heeft hij onder meer ervaring als scout bij Liverpool en Manchester City.