Van Aanholt buitenaards in PSV-jeugd: 'Meters sloegen uit toen hij aan beurt was'

Van Aanholt buitenaards in PSV-jeugd: 'Meters sloegen uit toen hij aan beurt was'

11-02-2023 08:08
38

Patrick van Aanholt is helemaal terug bij PSV en daar komt de vleugelverdediger een aantal oude bekenden tegen. De Nederlander speelde in de jeugd al langere tijd bij PSV, waardoor een aantal van zijn oud-ploeggenoten en oud-trainers warme en opmerkelijke herinneringen aan hem hebben.

Mitchel Beense keepte als jeugdspeler van de Eindhovenaren regelmatig achter Van Aanholt. In gesprek met het Eindhovens Dagblad vertelt hij over het ongelofelijke fysiek van de verdediger. "Ik weet nog dat we bij de club op een gegeven moment Amerikaanse meetapparatuur gingen testen. Daarbij ging het bijvoorbeeld om snelheid op de eerste meters. De man die die test moest uitvoeren, wist niet wat hij zag toen Patrick aan de beurt was. Alle meters sloegen uit."

Beense vond het dan ook niet gek dat Van Aanholt al op jonge leeftijd naar Engeland trok. Uiteindelijk speelde hij van 2007 tot 2023 in Engeland, met tussenpozen bij Vitesse en het Turkse Galatasaray. Volgens Beense had Van Aanholt het niet anders moeten doen toentertijd. "Hij vertelde me toen naar welke clubs hij allemaal kon en toen wist ik snel dat onze wegen zouden scheiden."