'Had De Ligt en Blind voor me, daardoor ging ik voor speeltijd bij Vitesse'

'Had De Ligt en Blind voor me, daardoor ging ik voor speeltijd bij Vitesse'

11-02-2023 17:15 Laatste update: 17:18
31

Ajax is de favoriet in het Europa League-tweeluik met Union Berlin, zo stelt Danilho Doekhi. De verdediger van de Duitse ploeg ziet dat zijn oude club op individueel vlak erg sterk is, terwijl Union het van zijn hechte team moet hebben. Doekhi blikt ook nog terug op zijn eigen tijd bij Ajax.

Donderdag staat de eerste ontmoeting tussen Ajax en Union op de planning. "Ik denk dat de stemming bij Ajax wel is omgeslagen door de recente resultaten", zegt Doekhi in een interview met De Telegraaf. "Maar zelfs als ze nog in een mindere periode zouden zitten, zou Ajax favoriet zijn, want ze hebben meerdere spelers met grote individuele kwaliteiten, die altijd een wedstrijd kunnen beslissen."

"Onze kracht zit in het collectief", gaat de kopsterke centrale verdediger verder. "Wij zijn een team dat heel goed ingespeeld is op elkaar. Het vertrouwen is heel groot na vijf zeges op een rij en die positieve lijn hopen we door te trekken tegen Ajax."

Zelf speelde Doekhi tussen 2016 en 2018 in de jeugd van Ajax. Hij wist echter nooit te debuteren in de hoofdmacht. "De twee seizoenen bij Ajax zijn heel goed geweest voor mijn ontwikkeling. Helaas heb ik het niet gered om mijn debuut in het eerste te maken. Maar ik heb laten zien dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Omdat ik spelers als Matthijs de Ligt en Daley Blind voor me had, heb ik besloten om bij Vitesse voor speeltijd te gaan. Dat heeft heel goed uitgepakt."