NAC-steunpilaar Velanas wil naar Eredivisie en vertrekt transfervrij

NAC treurt: steunpilaar Velanas wil naar Eredivisie en vertrekt transfervrij

12 februari om 12:45

Steunpilaar Odysseus Velanas vertrekt komende zomer transfervrij bij NAC Breda. De 24-jarige middenvelder heeft een 'ultiem bod' om zijn aflopende contract te verlengen afgeslagen, meldt de Brabantse club.

Velanas is dit seizoen met 13 doelpunten in 22 wedstrijden de clubtopscorer van NAC. In zijn laatste zes competitiewedstrijden was hij zelfs goed voor zeven treffers. Het lukt de Parel van het Zuiden echter niet om de in Griekenland geboren Nederlander binnenboord te houden. 'Een ultiem bod van NAC aan Ody Velanas heeft de speler niet van gedachten veranderd', schrijft de club in een verklaring.

Volgens NAC kon Velanas een 'fors verbeterde contractverlenging' tekenen. 'Daarbij werd de speler het, binnen de ruimte van het salarishuis van NAC, hoogst mogelijke salaris voorgehouden. Ody ging er niet op in, omdat hij het volgend seizoen per se Eredivisie-voetbal wil spelen. Die zekerheid kan NAC hem op dit moment nog niet bieden.'

NAC betreurt het dat Velanas nu gratis de deur uitloopt. "Maar zo kan het helaas gaan", stelt technisch directeur Peter Maas. "We maken het seizoen nu af met Ody en rekenen op zijn optimale inzet in de komende maanden. Onze trainer Peter Hyballa is hierin, net als bij alle overige selectiespelers, uiteraard vrij om zijn eigen beslissingen te nemen."

Velanas stelt dat van een conflict geen sprake is. "De club heeft me echt gerespecteerd met hun laatste bod. Toch heb ik voor mezelf de ambitie om komend seizoen Eredivisie te spelen, het zwaarst laten wegen. Maar zolang ik bij NAC speel, zal ik mijn uiterste best blijven doen voor de club." Hij was in januari al in beeld bij Sparta als opvolger van Sven Mijnans, maar NAC liet hem niet gaan.