Stam en Zenden zien oude clubs United en Barça opkrabbelen: 'Dat was vernederend'

Stam en Zenden zien oude clubs United en Barça opkrabbelen: 'Dat was vernederend'

13 februari - 08:20
7

Donderdag staat er een absolute kraker op het programma in de Europa League, FC Barcelona neemt het op tegen Manchester United. Voor Erik ten Hag is het de grootste Europese uitdaging tot nu toe, maar voor veel Nederlandse spelers was het vroeger altijd een feest der herkenning.

Zo speelde Boudewijn Zenden meerdere wedstrijden voor Barcelona tegen de ploeg uit Manchester. De oud-aanvaller had een mooie tijd in Spanje en keerde onlangs terug bij zijn oude werkgever. "Er is veel veranderd, maar ik kwam een aantal oude bekenden tegen", vertelt Zenden in gesprek met Voetbal International. "Xavi is in de basis dezelfde persoon als die achttienjarige die debuteerde tegen United: heel vriendelijk, open, eerlijk en hij zegt waar het op staat."

Aan de andere kant is Jaap Stam een van de bekendste Nederlanders die voor Manchester United speelde. De oud-verdediger ziet zijn club nu weer floreren onder Ten Hag. "Sinds zijn komst is er een nieuwe, positieve vibe ontstaan op Old Trafford. De mensen beginnen weer trots te worden op United, er is nieuw optimisme. United is een van de grootste clubs van de wereld, wanneer je dan zoals vorig seizoen zesde wordt en bijvoorbeeld thuis wordt weggespeeld door Brighton & Hove Albion, dan is dat vernederend."

Volgens Zenden zijn de aankomende duels tussen United en Barcelona in ieder geval de perfecte graadmeter op het ideale moment. "Als je het United van dit seizoen vergelijkt met dat van vorig seizoen, dan is dat al een wereld van verschil. En Barça maakt ook grote stappen. Hoe lang het duurt voordat deze clubs weer meedoen om een Champions League-finale, moet de toekomst uitwijzen. De concurrentie is enorm. Deze duels zijn mooie meetmomenten voor het nieuwe Barça en het nieuwe United."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie