Rulli ziet grootste verandering door Heitinga: 'Manier waarop hij ons aanspreekt'

Rulli ziet grootste verandering door Heitinga: 'Manier waarop hij ons aanspreekt'

15-02-2023 23:14 Laatste update: 23:15
98

Ook Gerónimo Rulli is erg blij met de komst van John Heitinga als nieuwe trainer bij Ajax. De Argentijnse doelman werd gehaald door de ontslagen Alfred Schreuder, maar hij ziet vooral voordelen aan de komst van een verse oefenmeester.

"We zijn heel blij met Heitinga, hij doet fantastisch werk", vertelt Rulli via de officiële kanalen van Ajax. "De manier waarop hij praat en ons aanspreekt is datgene wat hij het meest heeft aangepast. Hij is een oud-speler die Ajax heel goed kent en heel goed weet hoe het werkt als voetballer. Omdat hij zo goed weet hoe het werkt van binnenuit, helpt hij heel goed. Heitinga is misschien een beginnend trainer; hij weet heel goed wat hij wil. Hij heeft heel duidelijke ideeën en dat hadden we nodig."

Rulli is dan ook niet bang dat het niks meer gaat worden met Ajax dit seizoen. Volgens de doelman zaten de Amsterdammers onder Schreuder in een mindere periode en gaat het nu weer beter. "Alle clubs maken goede en slechte tijden mee. Het belangrijkste is dat we in de kleedkamer een eenheid zijn. Uiteindelijk zijn het de spelers die het moeten doen. Maar Heitinga gaf ons het zetje dat we nodig hadden."