Mourinho begraaft strijdbijl na conflict met Karsdorp

Mourinho betreurt uitspattingen richting Karsdorp: 'Dat woord was te zwaar'

17 februari 2023 om 13:27
Laatste update: 17 februari 2023 om 17:49

José Mourinho heeft zich uitgelaten over het conflict met Rick Karsdorp. De AS Roma-trainer stelt dat er geen problemen meer zijn tussen hem en de rechtervleugelverdediger. 

Karsdorp zat donderdagavond in het Europa League-duel met RB Salzburg voor het eerst sinds lange tijd weer bij de wedstrijdselectie. "Sinds december zijn er geen persoonlijke problemen meer geweest tussen ons", zei Mourinho op het persmoment voor de wedstrijd. Op 9 november vorig jaar kwam Karsdorp voor het laatst in actie. "Toen begon het probleem."

"Hij speelde met een houding die me niet aanstond", vervolgt Mourinho, die spijt betuigt van zijn uitspattingen. "Ik heb hem toen een verrader genoemd, maar dat woord was te zwaar. Het leek daardoor alsof het helemaal over was tussen ons." De Portugees benadrukt dat hij - op 9 november na - een goede verstandshouding met Karsdorp heeft. "Er waren veel leugens. Mensen spraken over ons terwijl ze niet wisten wat er speelde."

Het ligt in de lijn der verwachting dat de voormalig Feyenoorder op korte termijn zijn rentree maakt. "Ik ben blij dat hij terug is, het is een belangrijke toevoeging aan het team."