Karsdorp laat zich uit voor situatie bij Roma: 'Advocaat praatte niet namens mij'

Karsdorp eerlijk over Roma en haalt uit naar advocaat: 'Praatte niet namens mij'

15 februari 2023 om 16:28
Laatste update: 15 februari 2023 om 16:33

Volgens Rick Karsdorp heeft zijn advocaat niet namens hem gesproken toen hij in conclaaf ging met de FIFPRO over de situatie van de verdediger. De Nederlander zou zelf alleen maar voor AS Roma willen spelen en het conflict met José Mourinho is hij al vergeten.

"Ik ben blij dat ik terug ben", vertelt Karsdorp in gesprek met de officiële kanalen van AS Roma. "Dit is mijn zesde jaar bij de club en ik speel hier graag. Hetgene wat ik nog wil zeggen over mij en de coach is dat de FIFPRO en mijn advocaat niet namens mij hebben gesproken. Mensen hebben dingen gezegd die niet waar zijn. Het belangrijkste is dat ik weer terug ben."

Karsdorp kreeg het eind 2022 aan de stok met Mourinho over zijn houding en op het veld. Volgens de Portugese trainer zou dit niet goed genoeg zijn en haalde hij uit naar de Nederlander. Volgens FIFPRO was er bij AS Roma sprake van een pest-campagne richting Karsdorp, maar de vleugelverdediger laat dus weten dat dit niet zo is. De belangenorganisatie vertelde ook dat er gedreigd werd met disciplinaire straffen voor Karsdorp, maar die kwamen er niet.