'Mislukt avontuur: Marcelo na half jaar hard op weg naar contractontbinding'

Update: Marcelo maakt einde aan mislukt avontuur en ontbindt contract

18 februari om 16:28

Marcelo werd afgelopen zomer binnengehaald als ster van Olympiakos, maar lijkt zijn beste tijd in Griekenland alweer gehad te hebben. De Braziliaanse linksback, die met Real Madrid meermaals de Champions League won, onderhandelt over contractontbinding.

Dat melden media in dat land. Marcelo was transfervrij na zijn vertrek bij Real Madrid en tekende bij Olympiakos, dat hem groots onthaalde. Door omstandigheden speelde hij echter maar vijf competitiewedstrijden, waarvan vijf als invaller. Het avontuur is niet wat beide partijen ervan hadden verwacht en gehoopt en daarom is volgens Griekse media een afscheid in de maak. De kans is groot dat het contract van Marcelo ontbonden gaat worden. 

Het contract van Marcelo bij Olympiakos loopt nog door tot de zomer van dit jaar. Daarin zit een optie om de verbintenis met een jaar te verlengen, maar de club gaat die dus niet lichten. Naar verwachting maakt Olympiakos de contractontbinding snel officieel.

Update: Marcelo en Olympiakos hebben een akkoord bereikt over een contractontbinding. Via de officiële kanalen bedankt de Griekse club de Braziliaan voor diens bewezen diensten. Volgens diverse media is Marcelo met zijn gezin teruggekeerd naar Madrid, in afwachting van een nieuwe club in een ander land.