Reactie Guardiola na puntverlies tegen Forest

Guardiola ziet ondanks gelijkspel 'briljant' City: 'Dit soort dagen horen erbij'

18 februari 2023 om 19:40
Laatste update: 18 februari 2023 om 19:44

Manchester City-manager Pep Guardiola baalt enorm van het puntverlies tegen Nottingham Forest. De thuisploeg had slechts één kans nodig om tot scoren te komen en de eindstand te bepalen: 1-1.

Ondanks het gelijkspel is Guardiola tevreden over het spel van City. "De manier waarop we speelden was briljant. Dit was een van onze beste wedstrijden. In de eerste helft had het al 2-0 of 3-0 moeten zijn. We kregen slechts één schot op goal tegen en verloren daarmee twee punten. Het is teleurstellend, maar we speelden erg goed", aldus de oefenmeester na afloop tegenover de BBC. 

Volgens de Spanjaard beleefde City simpelweg een baaldag. "We hadden de controle over de wedstrijd en stonden soms met negen spelers in hun strafschopgebied, maar dit soort dagen horen helaas bij het voetbal. We hadden op beslissende momenten meer agressie moeten tonen. We hebben niet genoeg gescoord, dat is het. Wat kan ik nog meer zeggen."

Arsenal gaat door de overwinning op Aston Villa (2-3) aan kop in de Premier League, met twee punten meer dan The Citizens. The Gunners hebben ook nog een duel tegoed.