Dyche gaat blessuregevoelige Everton-spits onderzoeken: 'Ook zijn auto en matras'

Dyche gaat blessuregevoelige Everton-spits onderzoeken: 'Ook zijn auto en matras'

19-02-2023 08:48
17

Everton moest het zaterdag tegen Leeds United (1-0 winst) wederom stellen zonder spits Dominic Calvert-Lewin, tot grote frustratie van manager Sean Dyche. De Britse oefenmeester begrijpt niets van de reeks aan blessures bij zijn spits, en laat daarom onderzoek doen naar eventuele oorzaken in het privéleven van de speler.

Dyche is uitstekend begonnen aan zijn poging om Everton te behoeden van degradatie. Onlangs werd Arsenal al verslagen en zaterdag werd ook Leeds aan de zegekar gebonden. Wel zonder Calvert-Lewin. De 25-jarige aanvaller miste de afgelopen twee seizoen liefst dertig wedstrijden, vanwege diverse fysieke problemen. 

"Het is tijd voor grondig onderzoek dus", aldus Dyche na afloop op de persconferentie. "Ik moet iets te weten komen over zijn fysiologische verleden. Ik moet te weten komen wat zijn lichaam wel en niet aankan. We zijn in gesprek met hem, de medici en de sportwetenschappers."

Dyche is van plan er werkelijk alles aan te doen om de oorzaak te achterhalen. "We kijken naar statistieken, trainingsprogramma’s, zijn dieet en zijn levensstijl. Dus ook in wat voor auto hij rijdt, wat voor matras hij gebruikt en hoeveel hij slaapt."