Twente maakt pas op de plaats in titelstrijd

Twente maakt pas op de plaats in titelstrijd na roerige middag bij Go Ahead

19 februari 2023 om 16:57

FC Twente is op een roerige middag in Deventer verder achterop geraakt in de titelstrijd. De Tukkers verloren met 2-0 van Go Ahead Eagles, dat de punten goed kan gebruiken in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie.

FC Twente beleefde zonder steunpilaren Robin Pröpper (ziek) en Ramiz Zerrouki (blessure) een dramatische start in De Adelaarshorst. Een voorzet van Philippe Rommens viel na zes minuten zomaar binnen. Go Ahead bleef brutaal de aanval zoeken en verdubbelde de score na een kwartier. Lars Unnerstall zat mis bij een voorzet van Rommens, waardoor Isac Lidberg kon binnenwerken: 2-0.

Het zorgde voor grote frustraties bij de Enschedese achterban, die zich van zijn slechtste kant liet zien. Scheidsrechter Ingmar Oostrom moest de wedstrijd staken, omdat er vanuit het uitvak vuurwerk en stoeltjes op het veld werden gegooid. Ron Jans probeerde het gesprek aan te gaan, maar werd tegelijkertijd getrakteerd op een striemend fluitconcert van de Go Ahead-fans. Na een afkoelingsperiode van bijna een halfuur kon er uiteindelijk verder worden gespeeld.

Twente kreeg vervolgens steeds meer grip op de wedstrijd, maar grote kansen bleven uit. Finn Stokkers hielp zelfs een prima kans op de 3-0 om zeep, voordat Vaclav Cerny alsnog op de vuisten van Jeffrey de Lange schoot. In de tweede helft streed Go Ahead voor elke meter en Twente had moeite om openingen te vinden. De Tukkers maakten bovendien veel fouten, waardoor de hoop op een comeback al snel vervloog.

Twente blijft steken op de vijfde plek in de Eredivisie en ziet de achterstand op koploper Feyenoord groeien tot negen punten. Go Ahead klimt naar plek elf.