'Topverdediger Geertruida moet je bij Oranje halen'

Advies voor Koeman: 'Topverdediger Geertruida moet je bij Oranje halen'

20 februari om 09:25

Bondscoach Ronald Koeman moet Lutsharel Geertruida oproepen voor het Nederlands elftal. Dat stelt De Telegraaf-rapporteur Kees Kist, die de 22-jarige verdediger  van Feyenoord zag uitblinken tijdens de Eredivisie-topper tegen AZ (2-1).

"Lutsharel Geertruida van Feyenoord is een topverdediger, met het karakter waar ik van hou", stelt Kist in de ochtendkrant. "Hij klapte er tegen AZ ook weer als een beer in. Die moet je sowieso bij het Nederlands elftal halen als bondscoach, dat verdient hij ook. Hij geeft rust achterin, want is ook nog snel en kan voetballen. Als Trauner weer terugkomt, dan zou ik hem eigenlijk niet daar weghalen, haha. Poeh, die keuze laat ik liever over aan Arne (Slot, red.) dan aan mezelf."

Ondanks de nederlaag in De Kuip genoot het AZ-icoon ook van Wouter Goes. "Dat wordt er eentje, hoor. Hij is resoluut, sterk en snel en ik vond hem een openbaring bij AZ achterin", stelt Kist. "Ik zag geen poeha en kapsones, maar wel rust. Voor zijn eerste keer in De Kuip hield hij zich als achttienjarige staande in het geweld daar, tegen zo’n goede spits als Gimenez. Dat vond ik knap."