Gözübüyük is aangewezen als de scheids voor de wedstrijd tussen City en Leipzig

Nederlandse delegatie reist af naar CL-kraker in Leipzig: Gözübüyük fluit

20 februari 2023 om 11:01
Laatste update: 20 februari 2023 om 11:01

Serdar Gözübüyük is aangewezen als de scheidsrechter voor het duel tussen RB Leipzig en Manchester City. Op woensdagavond komt de Nederlander in actie bij het treffen in de Champions League tussen Die Roten Bullen en The Citizens.

De arbitrage voor het duel kent een oranje kleurtje. Erwin Zeinstra en Johan Balder zijn de grensrechters die Gözübüyük assisteren in de wedstrijd. Joey Kooij vervult de functie van vierde official. Om de Nederlandse enclave compleet te maken, is Pol van Boekel aanwezig als VAR, met de assistentie van Dennis Higler. Gözübüyük floot eerder dit seizoen al een wedstrijd in de Champions League. De scheidsrechter leidde in oktober het affiche tussen Celtic en Shakhtar Donetsk, dat 1-1 eindigde, in goede banen.

De wedstrijd tussen City en Leipzig start op woensdagavond om 21:00 uur. The Sky Blues werden eerste in hun poule en zijn de favoriet voor het duel tegen de ploeg van Marco Rose. Zijn team sloot de poulefase af op de tweede plaats met een aantal van twaalf punten. De return van dit duel volgt op dinsdag 14 maart.