Eerste goal in vier maanden voor Boadu: 'Solliciteert naar meer'

Boadu maakt winnende met eerste goal in vier maanden: 'Pusht anderen'

20 februari 2023 om 13:39

Myron Boadu was zondag voor het eerst in vier maanden tijd weer eens trefzeker voor AS Monaco. De 22-jarige Nederlander had veel pech met blessures, maar trainer Philippe Clement van de Monegasken is lovend over hem na de 1-2 zege bij Stade Brest.

Boadu speelde dit seizoen pas vijf duels voor Monaco. Tegen Brest maakte hij z'n tweede treffer van dit Ligue 1-seizoen. Clement prijst de mentaliteit van de voormalig AZ-spits. "Hij traint goed en solliciteert naar meer speeltijd. Mentaal en fysiek staat hij er goed voor, hij laat zien dat hij wil spelen en dat waardeer ik", aldus de oefenmeester. Door de aanwezigheid van onder anderen Wissam Ben Yedder, Breel Embolo, Takumi Minamo en Kevin Volland is de concurrentie echter groot.

Boadu kwam in de zomer van 2021 voor zeventien miljoen euro over van AZ, maar kende een stroeve start in het vorstendom. Blessures speelden hem parten, maar ook de concurrentie is groot met onder anderen Wissam Ben Yedder, Breel Embolo, Takumi Minamo en Kevin Volland. Clement is desondanks blij met Boadu. "Hij pusht anderen om zichzelf te overtreffen, daardoor groeien we ook als groep."

Voor Boadu lonkt donderdag mogelijk een nieuwe kans om zich te laten zien. Dan is Bayer Leverkusen de tegenstander in de knock-outfase van de Europa League. De eerste confrontatie wist Monaco met 2-3 te winnen in Leverkusen.