Napoli danst langs Eintracht en kan volgende ronde CL al ruiken

Napoli danst langs Eintracht en kan volgende ronde CL al ruiken

21 februari om 23:12

Het lijkt voor Eintracht Frankfurt einde verhaal in de Champions League. Het was in eigen huis overduidelijk een maatje te klein voor Napoli, dat door goals van Victor Osimhen en Giovanni Di Lorenzo op weg is naar de kwartfinale.

Napoli, dat in de groepsfase Ajax tot twee keer toe van het kastje naar de muur tikte, was in Duitsland ook geen partij voor Eintracht, dat met Philipp Max en Mario Götze in de basis aantrad. Na ruim een half uur spelen kregen de Italianen dé kans op 0-1. Eintracht-speler Tuta maakte een overtreding in het strafschopgebied en daardoor ging de bal op de stip, maar Kvicha Kvaratkhelia miste.

Napoli zat niet bij de pakken neer en kwam even later alsnog op voorsprong. Hirving Lozano kreeg een diepe bal, die uiteindelijk terecht kwam bij Osimhen, voor wie het afronden een koud kunstje was. 

Napoli was veruit de bovenliggende partij en drukte het overwicht na een uur uit in een extra doelpunt. Een fantastische aanval, die over meerdere schijven ging, werd uiteindelijk afgerond door Giovanni Di Lorenzo, na een fraaie assist van Kvaratskhelia. Daardoor is de kans groot dat Napoli over drie weken de volgende ronde van de Champions League bereikt.