Forse kritiek op Liverpool van Gerrard en Henry

Henry en Gerrard eensgezind na Liverpool-debacle: 'Het einde van een tijdperk'

22 februari 2023 om 09:23
Laatste update: 22 februari 2023 om 09:36

Volgens Thierry Henry is er bij Liverpool een einde gekomen aan een tijdperk. The Reds verloren dinsdagavond in de Champions League met 2-5 van Real Madrid. Een nederlaag die ook volgens clubicoon Steven Gerrard zijn sporen nalaat.

Liverpool heeft in de Premier League na twee zeges weer wat vertrouwen getankt, maar schutterde dinsdag weer op defensief vlak, stelt Henry. "Ik vind niet dat Klopp (Jürgen, red.) moet gaan. Dat niet. Maar sommige spelers hebben niet meer het niveau om voor Liverpool te spelen."

"Dat overkomt de beste. Het is ook met mij gebeurd, en met Jamie en Micah", aldus de oud-speler van Arsenal, die daarmee in de studio van CBS Sports doelt op collega-analisten en voormalig verdedigers Jamie Carragher en Micah Richards. "Het gaat dit seizoen al een tijdje op deze manier, het is het einde van een tijdperk. Dat gebeurt gewoon."

"Soms moet je eerlijk zijn in het voetbal en toegeven dat het beste team heeft gewonnen", aldus Gerrard na afloop tegenover BT Sport. "Liverpool is overklast, Liverpool is gedomineerd. Ze zullen in de spiegel gaan kijken. Het was niet goed genoeg. Dit is een reality check."