Vink over PSV - Sevilla

Vink ziet PSV alsnog overwinteren tegen Sevilla: 'Het is echt geen wonderploeg'

22 februari 2023 om 10:59
Laatste update: 22 februari 2023 om 12:02

Marciano Vink heeft er vertrouwen in dat PSV komende donderdag in Eindhoven de 3-0 van vorige tegen Sevilla kan wegpoetsen. Volgens de oud-verdediger is de tegenstander uit Spanje allesbehalve een wonderploeg.

"Je moet gewoon zorgen dat je binnen de eerste twintig minuten een goal maakt, en ook tegen Sevilla kan dat", aldus Vink bij Voetbalraat. De ESPN-analist stelt dat PSV het geluk moet gaan zoeken via de vleugels. "De backs van Sevilla hebben er niet heel veel kaas van gegeten. Als je de beelden bekijkt dan zie je gewoon dat die twee heel veel ruimte in hun rug weggeven en dat ze bij sommige momenten gewoon aan het snurken zijn."

"Dus als je als PSV met lopende mensen de verdediging kan ontregelen, dan is het echt geen wonderploeg. Dan kom je gewoon tot kansen", zo vervolgt Vink, die hoopt dat Guus Til een basisplaats krijgt van Ruud van Nistelrooij. "Hij kan een hele belangrijke rol spelen met zijn diepgang naast Luuk de Jong, je zag het al tegen FC Utrecht. Hij moet veel meer in die rol gaan spelen. Laat hem die aasgier zijn."

"Ik geloof er echt wel in, het is geen onmogelijke opdracht", besluit Vink. De aftrap van PSV - Sevilla is donderdag om 18.45 uur.